Фалшиви кинаджии измамиха родопчанин-задигнаха старинни чанове за 16 бона

63-годишен мъж от смолянското село Смилян, стана жертва на измамници, които му задигнали 17 автентични чана, за близо 16 хиляди лева.

В ранния следобед на 15 октомври, трима непознати мъже посетили мъжа от родопското село и се представили за служители на телевизионно студио, което ще снима филм в района на община Смолян.

Измамниците поискали да наемат за няколко дни за автентични родопски чанове, които щели да им трябват за снимките на филма.

 Фалшивите кинаджии обещали, че ще се върнат до края на деня, за да подпишат договор, като обещали наем от 700 лева на ден за ползването на чановете. Родопчанинът се доверил на непознатите, без да им поиска някакви удостоверителни документи, и им предал 17 автентични чана на стойност около 16 000 лева.

Човекът разбрал, че е станал жертва на измама и сигнализирал в полицията, след като непознатите не се появили повече.

Четири дни по-късно - на 19 октомври около 12.30 ч., тримата мошеници били заловени в района на Девин. 49  годишният В. Ш. от с. Аканджиево, общ. Белово, обл. Пазарджик, Б. Я. на 37-години от Септември, обл. Пазарджик и Г. С. на 44-години от София,  са задържани за срок от 24 часа в РУП – Смолян.

Тримата престъпници са познати на полицията за грабежи, измами и изнасилване.

С прокурорско разпореждане мярката за задържане на В. Ш. и Б. Я. е удължена на 72 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство  в РУП – Смолян.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини