Състезание с ученици "Градски сървайвър"- оживи центъра на Мадан

Първенец в състезанието “Градски сървайвър” в Мадан, стана отборът на СОУ “Отец Паисий” в миньорския град.  На второ място се класира отборът на  СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” от с. Върбина, а след тях се наредиха децата от маданското село Боровина. Състезанието, което се проведе на площада пред Народно читалище „Иван Вазов” , показа знанията и практическите умения по безопасност на движението и оцеляване в градска среда

Чрез игри и решаване на казуси, ученици от 5 училища демонстрираха адекватно поведение, като всяко от учебните заведения излъчи отбор от 4 ученика от 6 и 7 клас.

Учениците скачаха с чували, показаха уменията за ориентиране в непозната градска среда, като трябваше да намерят само по изтеглен номер, стая в сградата на Общинска администрация Мадан.

Една от игрите даде изява на уменията им за оказване на  първа помощ на пострадал – обездвижване на счупена ръка в областта между китката и лакътя.

Друга  пък изискваше майсторство при управление на велосипед, пренасяйки чаша пълна с вода от една маса до друга.

За финал на своеобразния празник служители от ОД МВР – Смолян и РУП – Мадан направиха атрактивни демонстрации пред децата на задържане на правонарушител и на уменията на служебните кучета.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини