Майстори на графити ще рисуват на конкурс по 2 км. стена на река в Неделино

Тези ярки графити са направени от маъстори на уличното изкуство в Германия.

Първи по рода си стрийт фест„Неделино` 2012“ ще събере от 1 до 3 ноември майсторите на графити от цяла Южна България. Форумът има състезателен характер и е посветен на Деня на народните будители, а темата на която ще рисуват младежите е:

 „Аз съм млад, аз мога.”

Артистичният фестивал, чийто организатор е община Неделино, се провежда за първи път и целта му е да популяризира тази формата на изява, чийто любители са предимно младите хора.

 Целта е са се провокира въображението на творците, които ще променят облика на Неделино, рисувайки по високите 4- 5 метровите подпорни стени на река Неделинска. Теренът е с дължина над два километра и дава възможност за участие на неограничен брой артисти.

Уникалният фестивал е отворен за всички графитъри,  професионални и непрофесионални творци, на възраст до 33 години.  Със съгласието на родителите могат да участват и непълнолетни любители на уличното изкуство. Желателно е графити-артистите да имат вече изяви в някакъв вид организиран формат и да искат да демонстрират творческите си възможности открито пред обществото. Освен еднолично, участниците могат да се изявяват групово като екип.

Фестивалът ще стартира на 1 ноември и ще продължи до 3 ноември включително.

Организацията по посрещането, настаняването и изхранването на участниците,както и по подготовката на терена за работа – скеле, въжета, безопасност и други се поема от община Неделино, а пътните разноски и материалите са за сметка на участниците.

Професионално жури ще оценява работата на всеки артист или екип, а резултатите ще се конферират на открито, като ще се допуска и мнение и на хората от родопския град.

Най-добрите работи ще бъдат наградени, а общия награден фонд е 1000лв.

Призьорът ще получи 500лв., вторият и третият в класирането ще си разделят съответно по 300лв. и 200лв. Всеки от авторите, желаещ да участва трябва да изпрати заснето изображение (скица или необработена снимка в оригинален размер) на онова, което смята да рисува по време на фестивала в срок до 25 октомври на адрес:

гр. Неделино- 4990,

област Смолян,

ул. „Ал. Стамболийски“ № 104,

 за отдел „Култура“.

Проектите трябва да са авторски и всеки участник е длъжен да гарантира, че е носител на авторските права на фотографията и проекта, с който участва, както и че освобождава организаторите на фестивала от претенции на трети лица във връзка с използването на творбата създадена по време на СТРИЙТ АРТ ФЕСТА.

Снимките, скиците и другия нагледен материал трябва да бъде придружени с кратък обяснителен текст за мястото и характер на събитието, заглавието на проекта, както и името на автора и телефон за връзка.

Проекти, които са без необходимите технически или сюжетни качества, извън темата на фестивала или в противоречие с общоприетите морални норми, не се допускат до участие. Организаторите приемат, че изпращането на снимките и скиците по пощата ще бъдат своеобразна заявка за участие във фестивала.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини