Международна фото изложба "Мястото и неговите хора" в Смолян

В периода 10-12 октомври Областна администрация Смолян ще бъде домакин на съвместна българо-гръцка изложба, която ще бъде експонирана във фоайето на сградата.

Изложбата е част от инициативите за отбелязване на Европейския ден на териториалното сътрудничество (European Cooperation Day), който беше отбелязан на 21-ви Септември тази година, с участието на повечето Европейски програми за териториално сътрудничество в целия Европейски съюз.

В изложбата са включени 50 от най-добрите снимки, избрани в трансграничен конкурс за фотография на тема „Мястото и неговите хора“. В рамките на конкурса от трансграничния регион бяха изпратени 84 снимки от 27 фотографи-аматьори, като измежду тях бяха излъчени трима победители:

Първа награда бе присъдена на Константине Китсос от Солун, Гърция 

Втора награда бе присъдена на  Анастасиос Хиос от Солун, Гърция

Трета награда бе присъдена на Румен Евтимов от Смолян, България  

Конкурсът беше организиран от Гръцкият управляващ орган на Програмата за Европейско териториално сътрудничество "Гърция-България 2007-2013", с подкрепата на Съвместния Технически Секретариат и Българския национален партниращ орган – Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини