Ръст на летните туристи в Родопите

От 7 до  12 % е ръстът на туристите спрямо миналата година, съобщи Пантелей Мемцов от Регионална туристическа асоциация "Родопи".

Туристически интерес е регистриран както към курорта Пампорово, така и в районите със селски и пещерен туризъм по поречието на река Арда.

Златоград е една от най-търсените дестинации, като през последната година там се активира и СПА туризмът, за което допринесло и горещото лято.

В Пампорово през лятото са посрещали гости само 7 хотела, но пък се радвали на значителен интерес, който се очертава и за зимния сезон, сочат предварителните записвания. С близо 10-15 % повече са резервациите чрез туроператорските агенции за новия ски сезон.

Наблюдава се увеличение на туристите от съседните балкански страни, като се запазва тенденцията на отлив на британските туристи, добави Мемцов. Повече почиващи идват от Румъния, Македония, Сърбия, като балканските туристи правят престой средно за по 4 дни в курорта. Гостите от Кралството обаче избирали по-дългите ваканции и оставали поне седмица.

Руснаците също търсят планинския курорт, но те са по -непредвидими и отбягвали предварителните резервации, смятат от Регионална туристическа асоциация "Родопи".



Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини