"Зимна охрана" поискаха родопски села от шефа на ОДМВР в Смолян

 Хората от няколко смолянски села поискаха допълнителна охрана на домовете им, които остават празни през зимата.

Това стана ясно след среща на шефа на ОД МВР – Смолян комисар Кирил Хаджихристев и кметове на селата Момчиловци и Кутела, както и наместниците на Славейно и Катраница.

На срещата в изнесената приемна на Директора на ОД МВР се поставиха проблемите и притесненията на жителите за сигурността и обществения ред.

Хората споделиха притеснения, че през зимния период много от къщите в тези села остават необитаеми и могат да бъдат обект на посегателство.

В тази връзка комисар Хаджихристев увери кметовете, че ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие в тези населени места, за да няма набези върху имотите.

Като пример за добро партньорство между РУП – Смолян и местните институции, местните кметове посочиха положителния резултат след въвеждането на работна карта за решаване на проблема с безопасността на движението в селото Петково- поставянето на изкуствена неравност за ограничаване на скоростта в центъра.

 Жители на селото споделиха, че след поставянето на “легналия полицай” се чувстват далеч по-спокойни, когато се движат по пътя.

Кметът на Петково поиска и предпазна мантинела на един от завоите на входа на селото, за което комисар Хаджихристев пое ангажимент писмено да бъде уведомено Областно пътно управления – Смолян.

Следващата изнесена приемана на директора на ОД МВР – Смолян ще бъде в смолянското село Момчиловци на 4-ти октомври от 16.30ч.

Жителите на селото ще имат възможност да споделят с комисар Хаджихристев своите проблеми и притеснения относно сигурността и обществения ред в своето населено място, да направят предложения за оптимизиране работата на полицията.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини