Безплатно отварят музея в Смолян за дните на Европейското наследство

На 27 септември от 16.00 часа в залите на Регионалния исторически музей в Смолян ще бъде открита ученическата изложба под надслов „Моята нарисувана идея за музея на Обединена Европа”.

Организатори са клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков”, Европа Директно – Смолян към СНЦ „Нови хоризонти” и Регионален инспекторат по образование в града.

В изложбата участват с творби ученици от града и региона, кактои деца от Дневния център за деца и възрастни с увреждания „Звънче” .

В дните от  28 до 30 септември, от  9.00 – до18.00 часа вратите на музея ще бъдат отворении за безплатни посещения на постоянната експозиция на културната институция, както и за гостуващата фотографска изложба „Пътешествие из Сардиния”, организирана от Италианска Търговска Камара в България.

Европейските дни на наследството, се провеждат всяка година през месец септември и в тях се включват милиони хора от почти всички страни на Европа. Това широко европейско движение се осъществява под постоянното мото: „Европа, общо наследство” – като съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейския съюз.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини