Това тяло е на 75 годишна жена

"Късно ми е за спорт" - това оправдание едва ли има някаква стойност, когато зърнеш тялото на 75-годишната Ърнестин Шепърд.

Тя се буди всяка нощ в 03,00 часа, за да медитира и бяга по близо 16 км., преди да яде. През 2010 и 2011 тя бе призната от Гинес за най-възрастната културистка в света.

"Обзалагам се, че след няколко години ще държи и рекорда за най-възрастна жена на планетата", пише Proteon в социалната мрежа Reddit.

"Тя е страхотен пример и извор на вдъхновение за всички мързеливци и мърморковци", отбеляза друг почитател на американката. "Велика е", възкликна трети.

Снимките на Ърнестин гледани повече от 100 хиляди пъти за рекордно кратно време, а броят на коментарите расте с всяка секунда.

Но Шепърд невинаги е била това, което виждаме днес.

"Един ден се готвехме за пикник със сестра ми Милдред. Пробвахме по няколко бански костюма. Но не се чувствахме наред. Нещо не бе на място", припомни си тя в интервю за "Хъфингтън".

Изведнъж я озарила мисълта да започне да тренира усилено за тяло.

"Така започнах. И днес го правя с все същото желание. Планирам да продължа с бодибилдинга. Няма никаква причина да не го правиш, когато си на 80", подчерта тя.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини