Дисциплинарно уволниха директора на Художествената галерия в Смолян

Директорът на Художествената галерия в родопския град Здравко Палазов вчера е получил заповедта за освободен от длъжност и му е наложено дисциплинарно наказание „уволнение”.

В Художествената галерия в Смолян бяха констатирани редица груби закононарушения при проверка на Министерство на културата.  Комисията от ведомството е  поискала да се потърси отговорност от директора на Художествената галерия Здравко Палазов, било окончателното становище от направения одит, приключил още през април 2011 година.

Резултатите от него обаче липсвали в общината и местната управа успя да се запознае с тях едва през януари 2012г.

„Докладът е изключително негативен за цялостната работа на галерията. Не само за управлението и стопанисването на институцията, но и за работата по поддръжка на художествения фонд”, обобщи през февруари 2012г. кметът на общината Николай Мелемов.

До провеждане на конкурс за длъжността директор на културната институция,  временно изпълняващ ще бъде художникът Иван Пеев, който по настоящем е уредник в художествената галерия. Пеев е бил дълги години преподавател в Художественото училище. Автор е на много самостоятелни изложби и е носител на международни награди.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини