Младежи връчиха на местната управа своята визия и програма за Смолян

По покана на зам.-кмета на Община Смолян Марин Захариев група млади хора от Смолян представи своята визия за младежка политика до 2020 година за Общината, която те приеха на конференция «Чуй младежите», в която участваха и представители на Община Смолян.

След нея зам.-кметът Захариев, който отговаря за европроектите в местната администрация, е  поискал лична среща с младите активисти.

В срещата освен Захариев и другият зам.кмет Мария Палагачева, се включиха и главният архитект на общината Мирослава Шамаранова, както и шефове  на дирекции и специалисти. Младежите дадоха конкретни примери къде и как могат да спортуват през свободното си време. Не бяха подминати и проблемите на младите майки, на учащите и безработните им връстници.

Група млади хора в неравностойно положение връчиха на местната управа и конкретни предложения за подобряване на градската среда, за да имат улеснен достъп и да бъдат пълноценни и активни въпреки уврежданията си. Идеите и предложенията ще бъдат обсъдени, отговориха от местната администрация и веднага поеха конкретни ангажименти по някои от тях. Бяха коментирани и алтернативни варианти, които могат да се проектират и изпълнят в близък период от време. Зам. -кметовете на общината Марин Захариев и Мария Палагачева увериха младежите, че са отворени за идеи и предложения по всяко време.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини