Сгащиха пиян шофьор за ученическа екскурзия до Турция

Пиян шофьор щял да вози ученици от 12 клас за организирана екскурзия до Турция, стана ясно тази сутрин. Децата от рудоземско училище, които трябвало да тръгнат на пътешествието се събрали в 5 часа сутринта на обявената за тръгване стоянка. Родителите, дошли да изпратят чедата си за воаяжа, се усъмнили, че шофьорът е пиян и отказали да пуснат децата си преди да бъде проверен, защото им се сторил неадекватен.

Около час по-късно - към 6.15 ч. пристигнал и полицейски наряд от Мадан, който направил проверка на автобуса и тествал шофьора с дрегер.

42 годишният Р.А  се оказал с 1 .16 промила концентрация на алкохол. 

От кърджалийската фирма „Аида”, която била наета като превозвач, обещали да пратят нов шофьор.

Три часа и половина след първоначалния час, в който трябвало да отпътуват децата, новият шофьор все още не бил пристигал в Рудозем, споделиха родителите.

Почти 4 часа след скандалната случка дошъл друг автобус с нов шофьор, който също е бил проверен за алкохол и едва след това возилото с децата потеглило по далечния маршрут.

Спрямо пияният шофьор Р. А. е взето отношение по административен ред, обявиха от ОДМВР – Смолян, която от години има вече изградена практика да проверява всички автобуси, превозващи деца.

Директорите на училищата информират съответното Районно управление „Полиция” за всички планирани екскурзии и полицейските служители, съвместно с екипи от ИА "Автомобилна администрация", извършват проверки за изправността на автобусите, изрядност на документацията, както и за употреба на алкохол от страна на водачите, обясниха от пресцентъра на Областната дирекция.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини