Млади хора обсъдиха идеите си за Смолян през 2020г.

Трудно ли е да живееш в град като Смолян и какво може да се направи , за да стане животът по-добър?

Това събра на дискусия млади хора на възраст от тийнейджърските 15 години до 29 годишна възраст, които споделиха и как виждат Смолян до 2020 година.

Участниците в конференцията бяха представители на неправителствени организации, обществени и общински структури.

Остри дискусии предизвикаха споделените мнения на млади майки, които са силно затруднении от социалната среда, в която трябва да отглеждат децата си.

Основен проблем за всички тях е , че не могат да си намерят работа, а средата в която растат децата им е подтискаща и нездравословна.

Участниците във форума остро критикуваха и сферата на образованието, професионална квалификация и стажа след тях, които се оказват сериозен проблем когато трябва да си намерят работа.

Младежите представиха свои разработки  и становища относно различни проблеми засягащи младежта и младежката политика в общината.

Представиха и разработени от тях презентации с конкретни примери за визията си за възможности със спортни занимания на младежи и деца в свободното време.

Сред участниците се изяви и група на младежи в неравностойно положение, които също споделиха какво могат и искат да им се случи в живота им в Смолян.

Конференцията се организира в рамките на проект „Чуй младежите”

на  Сдружение Екосвят Родопи в Смолян, който се финансира с финансовата подкрепа на програма „Младежта в действие”.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини