Неделино иска Тотю Младенов за почетен гражданин

Близо 3 хил. неделинци се подписаха под предложението социалният министър Тотю Младенов да стане почетен гражданин на родопския град.

 „Министърът направи много за Неделино - по различните програми разкри около 1000 работни места”, обясни кметът на общината Стоян Беширов, който днес посрещна трети министър за последната седмица, след посещението на Цветан Цветанов и Свилен Нейков.

Родопският градоначалник и шефът на социалното ведомство резнаха лентата на реконструирана улица в града. Отсечката от 2км. е с ново осветление, бордюри и настилка, а ремонтът е извършено от работници по програма на ведомството на Тотю Младенов. Министърът обяви и още горещите данни от днес за безработицата в страната, която бележи лек спад през август. Нивото й миналия месец е 10.7 %, , а безработните са с 5 хиляди по-малко спрямо юли.

С най-малко 10 % от 2013г. ще се увеличат и дейностите делегирани от държавата, съобщи още министърът и обясни, че идеята е съгласувана с финансите и има разбиране по този въпрос.

„Това са заплатите и издръжката на всички социални заведения в България и всички социални услуги и е изключително важно”, коментира Младенов.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини