Руснаци купуват ЦСКА за 15 млн.

Руски компании могат да станат собственици на ЦСКА за 15 млн. лева до дни, ако приемат офертата на "Титан", предаде Стандарт нюз.

На среща с "възрожденците" Емил Димитров и Красимир Георгиев настоящите босове на клуба изявиха вчера желание да се разделят с всички акции. Иво Иванов и Димитър Борисов ще кажат цената днес. Според запознати тя ще е 15 млн. лева, като при определени пазарлъци може да бъде свита с 2-3 млн. Важното е, че в тези пари влизат 7,5 млн. дългове на ЦСКА. Останалото "Титан" прибира за себе си. Иванов и Борисов ще "изчистят" вътрешните борчове, чийто размер надхвърля 20 млн. лева. Става въпрос за издръжката на ЦСКА от фирмата майка "Титан", дадена под формата на кредити.

"Възрожденците" намират сумата за разумна, но с едно условие. То е ясно - настоящите босове да дадат гаранция, че ще поемат всеки лев задължение над изнесените досега дългове. В това число и евентуалните загуби от водените 80 дела срещу клуба. "Това е тънката част, гаранциите да бъдат оформени юридически по някакъв начин, защото едва ли някоя банка ще се навие да го направи", сподели наш източник.

Иначе хората на Емил Димитров разчитат да набавят парите от руски компании, които имат сериозен бизнес у нас. Представител на "братушките" вече е имал няколко обнадеждаващи разговора с Емил Димитров и Христо Стоичков. Едва като допълнение се чакат парите от строителната фирма на "Газпром".

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини