Смърт и пожар във фирма за пелети край Барутин

Млад мъж издъхна по време на работа, пожар пламнал по-късно в силозите на дървопреработващата фирма край доспатското село Барутин.

36 годишният мъж от селото е намерен мъртъв от колегите си към 2.30ч. през нощта на 29 август. Почти по същото време от фирмата са подали сигнал

в ОДМВР – Смолян за възникнал пожар на площадка-газификатор  за преработване на дървени отпадъци, собственост на „Екоенергия –България”.

Пожарът е избухнал на площадката– газификатор на фирмата, която произвежда пелети за огрев след преработка на дървени отпадъци.

По време на работа през нощта, работниците прехвърляли огромни купища трици, когато изведнъж 36 годишният им колега спрял работа. Намерили го вече мъртъв- паднал на земята.

Най-вероятно той е получил сърдечен удар, но аутопсията ще покаже причините за фаталния край на младия мъж. Предполага се, че смъртта на работника и избухналият пожар, раздухан от силния вятър през нощта, са случайно съвпадение.

Пожарът е загасен от екип на противопожарната служба в Доспат.

Уведомени са РС ПБЗН и на място е пристигнал екип на група “Спасителни дейности”, които да направят замерване за опасни концентрации на газове в обекта.
Инспекцията по труда разследва смъртния инцидент, а експерти са заминали на място, за да изясняват причините за трагедията.

Ще се проверява дали загиналият е бил назначен във фирмата, притежаваща площадката.

Резултатите на Инспекцията по труда се очакват до края на работната седмица. Образувано е и досъдебно производство, което ще нищи дали е имало нарушения на самия технически процес на работа, а криминалистите ще изясняват и каква е връзката между двата инцидента в Барутин.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини