Студенти от 5 държави рекламират Родопите

Представители от студентската организация AIESEC ще популяризират туристически дестинации в Смолян. Те ще се срещнат днес със зам.-кмета Марин Захариев.

Пътуващият екип на Локална секция Софийски университет и Локална секция Пловдив, се състои от шест чуждестранни стажанти от Полша, Португалия, Словения, Хърватска и Чехия, с ръководител Диана Атанасова от Софийски университет.

Групата е в района на Смолян от 4 до 11 август, а обиколката е започнала от Регионалния исторически музей , а след него младежите поетапно ще разгледат църквата „Св. Висарион Смоленски", уникалната Чешитската махала в родопския град и Смолянските езера.

Планетариума и Националната Астрономическа Обсерватория също присъстват в програмата на младежите, които ще се изкачат и на връх Рожен, ще се разходят из живописната курортна местност Хайдушки поляни.

В обиколката са и природните забележителности - екопътеката „Каньона на водопадите", скала „Невястата", пещерата „Ухловица", курорта Пампорово и археологическия обект „Момчилова крепост". Родопските села Момчиловци, Кутела и Широка лъка също са в програмата на младежите.

Община Смолян приветства инициативата на студентите и е осигурила настаняването им в Алибеевия конак.

Националният проект „Colourful way" е част от инициативите, насочени към положителното въздействие върху българската действителност. Той се организира в пет Локални секции в страната ни и цели да покаже красотата на България и да спомогне за популяризирането й като туристическа дестинация у нас и в чужбина.

„През погледа на чуждестранните стажанти с различен произход искаме да покажем една по-различа

гледна точка за безбройните места за отдих и туризъм, с които изобилства нашата родина, и които не бива да бъдат пренебрегвани", уточнява ръководителят им Диана Атанасова.

Локална секция AIESEC Софийски университет, в сътрудничество с Локалната секция в Пловдив и чуждестранни стажанти, е посветила своята енергия и време да изследва и преоткрие природните, културните и исторически богатства на областите Смолян, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково и София.

Целта е пътувайки и опознавайки различните специфични елементи от българската култура в посочените места, чуждестранните стажанти да отразят своите впечатления в собственоръчно изготвени материали – снимки, видео, статии и др.

AIESEC е най-голямата студентска организация в света с повече от 64 000 членове и представителства в 110 държави на територията на целия свят.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини