Двама в ареста за умишлени палежи на автомобил и селскостопански имот в девинско

Двама в ареста за умишлени палежи на автомобил и селскостопански имот в девинско

Лек автомобил “Опел Фронтера” на собственик от девинското село Брезе горя на два пъти през нощта на 2 август. Първият сигнал е бил подаден на тел . 112 около 21.20ч. от  52 годишният стопанин на возилото.

Огънят, лумнал в предната част на колата е бил загасен от екип на службата в Девин. Часове по-късно обаче колата отново пламнала. Този път сигналът за инцидента е подаден в 1.40ч. след полунощ в полицията в Девин, но автомобилът, ползван от двама мъже от същото село е изгорял напълно.

В 22.30ч. отново на 2 август, противопожарните екипи на Девинската служба обаче получили още един сигнал за пожар в местността “Поляните”,  в землището отново на село Брезе.

 Напълно е изгоряла селскостопанска постройка обор-сеновал, собственост на 62-годишен мъж от същото село. При пожара са унищожени постройката - около 500 кв.м., 7 тона сено, 2 куб.м дървен материал и 25 куб.м. дърва за огрев. Пожарогасенето е извършено от екипи на РС “ПБЗН” - Девин и РС “ПБЗН” - Смолян.

Предполагаеми причини за възникване на пожарите са умишлени палежи. Като заподозрени в извършването на палежите за 24 часа са задържани ползвателите на лекия автомобил “Опел Фронтера” Р. Х. /58-годишен/ и М. Х. /31-годишен/ - и двамата от село Брезе.

Работата по случаите продължава, образувани са две досъдебни производства в РУП – Девин.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини