Родопски самодейки ще пеят в парламента

С дарените от депутата Михалевски пари, певиците си ушиха нови 15 костюма за сцената

Самодейният фолклорен състав „Кокиче” от село Буйново, община Борино, ще изнесе концерт в Народното събрание. Родопските певици ще гостуват в парламента по покана на народния представител от „Коалиция за България” инж. Димчо Михалевски.

15-членния състав ще пътува заедно с председателя на местните социалисти в Борино Цветка Такова, която разказа, че самодейките са под пара и се вълнуват усилено заради предстоящия концерт, защото за пръв път ще видят Народното събрание от вътре.

Групата от Буйново ще гостува най-напред на редовното заседание на Народното събрание, където ще се запознае с работата на народните представители. След това ще представи традиционни родопски песни в една от залите на парламента.

Поканата към фолклорния състав бе отправена от депутата по време на традиционния празник на селото в началото на месец май. Тогава той дари 2000лв, за да може съставът да си ушие нови носии.

Тогава самодейките се оплакаха на депутата, че са  отлъчени от местното читалище, от където им прибрали носиите и нямат автентични битови облекла за сцената.

В София „Кокиче”-тата от родопското село ще се представят в новите си 15 носии, осигурени с помощта на депутата.

За благодарност съставът ще дари депутати от Левицата с традиционни родопски терлици и сувенири.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини