Въпреки жегата 300 младежи излезнаха да чистят

Над 300 младежи в община Смолян се включиха в първия ден на лятната бригада “Мисия Смолян 2012”.

Точно в 8 часа тийнейджърите от цялата община започнаха работа по обектите-детски и спортни площадки, вътрешни улици и градинки, както и исторически, и природни забележителности.

За птрвата смяна на кампанията почистващата фирма “Титан Клинър”, която е партньор на община Смолян в организацията на инициатвата, предостави  оборудване и инструменти за работа. Бяха осигурени 100 метли, над 310 чифта ръкавици, 180 мотики,  лопати и 50 гребла, 1200 бр. чували.

Инструментите бяха развозени по обектите, където младежите получиха инструктаж за безопасно боравене. Пътна полиция също инструктира тинейджърите как да се държат на пътното платно.

Утре, по указания на органите на реда, фирмата ще предостави и конуси, с които да се обезопасяват уличните участъци, върху които работят децата. Управителят на фирмата Милена Лободова лично инспектира обектите, в които децата ще работят и припомни изискванията за събирането на различните видове отпадъци.

Тези, които подлежат на рециклиране се изхвърлят в съдовете за разделно събиране, битовите отпадъци в кофите за смет, зелените отпадъци на купчни на достъпно за автомобил място, а строителните отпадъци- в специални плъни чували. Осигурени са фадрома и самосвал, които всеки ден след 15.00 часа, ще минават през обектите, в които е работено, за да се събират отпадъците. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини