Галаксико готви шоу-спектакъл за празника на Димитровград

Танцьорите от "Галаксико" и ръководителят им Тихомир Митев готвят трандиозно шоу за празника на града

Мащабно шоу с 24 нови танца, 130 костюма, светлинни ефекти и заря готвят танцьорите от балетен център "Галаксико" за празника на Димитровград през септември. Това издаде в аванс ръководителят на школата Тихомир Митев.

Той и възпитаниците му са в трескава подготовка на спектакъла "Viva la dance". Продукцията е истинско предизвикателство, призна Митев, като допълни, че не е правил нещо подобно в кариерата си като хореограф досега.

Една от изненадите е, че примата на "Галаксико" Ивета Бинева ще танцува на сцената с 40-метрова пола.

Успоредно с шоуто за деня на Димитровград, "Галаксико" се готви и за участие в балетна академия, която ще се проведе от 6 до 19 август в Еленския балкан.

Там момичета и момчета от школата ще бъдат обучавани от 24 топ танцьори на България и солисти в Националната опера и балет, начело с примата Диляна Никифорова. В семинара участие ще вземат Ивайло Янев, Ивета Бинева, Бояна Иванова, Ива Калицова, Златомир Колев. Децата сами са поели таксите за участие във форума, призна Митев.

След финала на обучението в балетната академия "Галаксико", заедно с изпълнители от Националнана опера и балет ще имат две представления във Велико Търново и едно в град Елена.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини