100 димитровградски майки на бунт срещу мизерните детски добавки

Точно в 11:00 часа майките от Димитровград се събраха пред входа на Общината

Над 100 димитровградски майки подкрепиха днес националния протест за по-доброто бъдеще на българските деца и увеличението на парите за отглеждането им.

Димитровградчанките се събраха пред сградата на Общината точно в 11:00 часа, за да изразят своята позиция. Те настояваха да бъдат увеличени детските добавки и те да бъдат съобразени с таксите за детски градини.

"Искаме майчинството след втората година да бъде приравнено с минималната работна заплата за страната", разказа пред журналисти една от майките Емилия Бонева. Тя допълни, че протестиращите имат и много искания за учебниците в училище и тяхното заплащане от държавата, настояват и за промени в здравеопазването в страната.

Недоволните майки разказаха, че насочват протеста си към държавата и управляващите. "Искаме да попитаме премиера Борисов, министрите Дянков и Младенов как те биха гледали своите деца с 240 лв. на месец или 35 лв. детски добавки, това е наистина смешно", поясни Бонева. По думите й, дори една такса за детска градина не може да бъде платена с тези пари.

Жените разказа още, че с тези пари за отглеждане на деца те не биха се справили сами. "Да са живи и здрави татковците ни, че да свържем двата края", обобщиха недоволните майки. Ако не постигнат исканията си по места, майките са готови да се съберат и пред Народното събрание, за да ги чуят и управляващите.

Да се обърне внимание на майките, собственици на фирми, настояваше Фани Христова. Тя разказа, че не е формулиран правилно. Една такава майка има право да получава болнични до една година от раждане на детето си. След това е задължена или наполовина да получава парите си, или да наеме прокурист. Според Христова, не е нормално със 120 лв. да се гледа едно дете.

Емилия Бонева изложи исканията на недоволните майки

Сред протестиращите бе и майка на тризнаци

Трудно да се отглеждат деца в България, категорична бе Диляна Петрова днес
Майките са категорични, че няма да се откажат от исканията си
Фани Хрстова настояваше да се разгледа сложното положение на майките, имащи фирми

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини