Нов заем от 180 000 за димитровградската болница, кметът -пари няма!

Поредния заем за болницата противопостави в залата кметът Димов и шефът на ОбС Димитров

180 000 лв. целева субсидия от бюджета на Община Димитровград днес бяха гласувани на сесия за стабилизиране на финансовото състояние на МБАЛ"Св.Екатерина".

Предложението прави в докладна до Общинския съвет председателят му Стефан Димитров.

В залата по време на днешната сесия Димитров отново подчерта, че това е един от начините местната власт да помогне на здравното заведение. ОбС-шефът припомни, че РЗОК все още не е изплатила заработените суми на димитровградското здравно заведение и то е затруднено.

"Хубаво е това, прекрасно е да имаме работеща болница, но от къде да вземем тези пари" попита кметът Иво Димов.

То подчерта, че в бюджета такива средства няма заложени, а в началото на мандата на Димов са преведени суми за здравното заведение, гласувани от предишния мандат. Кметът припомни, че не малко е направил за болницата досега. В момента тече ремонт на Детско отделение за 70 000 лв., вероятно ще бъдат отпуснати средства за реконструция на МБАЛ по програма "Козлудуй", смята Димов.

Градоначалникът се ангажира да проведе до няколко дни среща с шефа на НЗОК, на която ще присъства и директорът на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Наков, за да се търси решение с неразплатените по клинични пътеки пари.

В дискусията се включи и шефът на здравната комисия към ОбС д-р Вълчо Митрушев, който предложи да се направят някои икономии в болницата. Според лекарят, Нервно отделение може да бъде преместено в основния блок на МБАЛ, а ТЕЛК-а да се помещава в сградата на Нервно отделение. Резерви имало в при договорите с клиничните лаборатории, увери Митрушев. Тази идея обаче бе отхвърлена от общинарите чрез гласуване.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини