Община Смолян към спортните клубове: Действайте по-активно

 Спортните клубове да бъдат по-активни и да кандидатстват по програми на Министерството на физическото възпитание и спорта, призоваха от Община Смолян. Заместник-кметът на община Смолян Марин Захариев се срещна днес с треньорите и ръководителите на клубове и апелира към активност.

Общината и специалистите й са на разположение, и ще съдействат за реализирането на проектите.

На срещата присъстваха представители на клубовете по спортни танци „Фен-85”,  тенис на маса „Родопа”, хокей на трева „Перелик”, ФК „Родопа-Смолян”, плувен клуб „Смолян”, ски клубовете „Родопа” и „Пампорово”, ВК „Смолян”, алпийски клуб „Христо Христов”, ВК „Смолян”, клубът по вдигане на тежести „Родопа” и ФК „Родопа 1927”.

„Ако видите възможност по дадени проекти, че може да кандидатствате, направете го и имате нашата подкрепа”, каза Марин Захариев. Според него клубовете като цяло от областта имат много слаба работа в тази насока и това трябвада се промени.

Само клубът по хокей на трева от Неделино, футболният клуб от Рудозем и тимът по биатлон от Чепеларе, са се възползвали от средства по програми.

Специалист от местната администрация представи пред спортните деятели пилотната програма на министерството на спорта  „Спорт за децата в детските градини, по която в момента се приемат документи.

Обхватът на децата в 2 100  детски градини,  функциониращи на територията на страната е 225 000  на възраст от 4г. до 6 години. Клубовете могат да кандидатстват по програмата до края на август.

За нова среща на 2 август се договориха местната власт и клубовете, за да се решат възникнали проблеми преди крайния срок. От община Смолян се ангажираха на втората среща да присъства и отговорникът по спорта за нашата област от страна на министерството на спорта Йордан Биков.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини