Полицията награди две деца и млада дама за доблестна постъпка

Наградените Камелия и Пламен с комисар Хаджихристев
 
 

Две деца от Чепеларе днес бяха наградени от директора на Областната дирекция на МВР в Смолян комисар Кирил Хаджихристев.

Децата са наградени за принос в борбата с престъпността и опазване на обществения ред по повод 133 - та годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи, която се чества на 5 юли

Комисар Хаджихристев връчи грамота и плакет на учениците Камелия Шейтанова-на 13г. и 11годишния Пламен Ковачев от Чепеларе.

На площада в родопския град децата намерили портфейл с лични документи и пари, които веднага предали в районното полицейско управление в града.
”Всеки трябва да постъпи така, когато намери нещо, което не е негово”, сподели Камелия.

Преди време пък 11 годишният Пламен се натъкнал в района на училището в града на още една загубена находка - скъп телефон, който веднага предал на ръководството на учебното заведение.


Здравка Чокова от смолянското село Чокманово също получи грамота и плакет, заради оказаното съдействие, след като подала сигнал за масовите обири, които смутиха хората в Чепеларе презпролетта.

Младата жена се обадила, че в изоставена къща в селото е забелязала движение на хора, след което беше заловен масовия обирджия на местните домове.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини