Селата край Чепеларе възкръсват-хората се завръщат

За летния сезон селата в община Чепеларе са пълни с туристи, а паралелно с това и много хора, напуснали селищата преди години, се връщат и ремонтират къщите си. Двойно са се увеличили отпадъците, събирани в селата на община Чепеларе, показва справка на почистващата фирма “Титан Клинър”.

Най-голямо е оживлението в селата Павелско, Хвойна, Орехово, Малево и Богутево, от които през последните години е имало голяма емиграция към големите градове на страната и чужбина. Сега запустели от години сгради се почистват и ремонтират основно. Хората изхвърлят почти цялото остаряло обзавеждане – шкафове, легла, завивки, дрехи, сандъци.

Старите мебели и други отпадъците обаче се изхвърлят на определените за целта площадки, а не в гората или в труднодостъпни дерета. Заради ремонтите и увеличения брой хора в селата, община Чепеларе е разработила извънреден график за работа на почистващата техника, за да не се струват боклуците.

В следващите два месеца започват и съборите по селата.

Тази събота – 7 юли е традиционният празник на село Проглед. По разпореждане на община Чепеларе във всички селища, които ще организират празненства ще се извърши основно почистване, окосяване и измиване при необходимост.. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини