Шофьор пушил в автобус -не го глобиха заради отказ на свидетеля

Здравните инспектори от РЗИ – Смолян извършиха 78 проверки в градовете Смолян и Доспат, без да установят нарушение на забраната за пушене, въведена след промените в Закона за здравето.

На дежурния телефон в Здравната инспекция в Смолян 0301/ 5-89-30 обече е бил подаден сигнал, че по време на път шофьор на междуградски автобус по линията Пловдив – Смолян е пушил. В момента на пристигане на автобуса на място е била направена проверка, но човекът, който се жалвал отказал да свидетелства срещу нарушителя и инспекторите не са могли да направят акт на шофьора, и да му наложат санкции за нарушение на забраната.

В периода от 22 юни до 28 юни са проверени  24 обекта с обществено предназначение и 16 заведения за обществено хранене и административни сгради..

Инспекторите са направили оглед и на 26 здравни заведения в двете населении места, както и в 3 детски заведения. В други три проверки са инспектирани районите около учебни и детски заведения.

Издадени са 3 предписания на директори на детски заведения, с които ги уведомяват, че съгласно законовите промени се забранява тютюнопушенето на  прилежащите терени и тротоари на детските ясли, детските градини, училищата, ученическите общежития и местата, където се предоставят социални услуги за деца, и следва да спазват новите разпоредби на закона.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини