В Димитровград: Вдигат пак паметника на Георги Димитров?

Паметникът на Георги Димитров бе демонтиран от централния площад в Димитровград през 1991 година, снимка Исторически музей
Сваленият паметник на Георги Димитров сега се намира в разсадника в парк Марица

Предложение за вдигане на демонтирания паметник на Георги Димитров правят в докладна записка до Общинския съвет лидерът на БСП тук и общински съветник Димитър Петров и председателят на съветническата група на БСП Сашо Спасов.

Точката ще бъде разгледана на сесията този четвъртък, 28 юни. 

Мотивите са, че не е изпълнено докрай решението, взето от Общински съвет -Димитровград през ноември 1991 г.

Скулптурата на патрона на града е свалена от централния площад преди 21 години,  но не е поставена на подходящо място, както е записано във втората част на решението, посочва Петров в докладната.

От БСП искат да вдигнат отново фигурата на партийния вожд и заради 130-тата годишнина от рождението му. Предложеното място е входа на парк Марица на централната алея.

На кмета Иво Димов са възложени всички необходими действия по поставянето на паметника на патрона на града. Посочено е, че необходимите средства ще бъдат заложени в първото полугодие на 2013 година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Съветникът от БСП и лидер на червената организация тук Димитър Петров предлага да се вдигне отново паметника на Георги Димитров. Съвносител на предложението е колегата му Сашо Спасов
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини