Плажен волейбол в центъра на зелен Смолян започва днес

Истински плаж с повече от 200 тона пясък e изграден в центъра на град Смолян за предстоящия турнир по плажен волейбол Smolyan Beach Open 2012, организиран от община Смолян със съдействието на секция „Плажен волейбол“ към Българската федерация по волейбол.

Днес-четвъртък от 17.00 часа в общината ще се проведе техническата конференция за турнира.

„Дюлгер“ ООД достави специално приготвена смес от фин пясък, изваден от дъното на река Арда и осигури отлични условия за провеждане на първия кръг от Националната верига по плажен волейбол за мъже и жени.

Фирма "Еском" осигурява безплатна висококачествена интернет връзка за спортното събитие от национален мащаб.

В основната схема на турнира 16 мъжки и 8 дамски двойки ще се борят на амфитеатралния площад „България“, за да разпределят помежду си награден фонд от 6000 лева, осигурен от водещи фирми в областта.

Очаква се участие в турнира да вземат най-добрите български двойки при мъжете и жените. Smolyan Beach Open 2012 ще има и международен привкус, като в надпреварата ще се пуснат и две гръцки двойки от Община Александропули.

Съгласно утвърдената програма, турнирът ще започне с квалификации в следобедните часове на 21 юни и ще продължи с мачовете от основната схема от 22 до 24 юни, за които е предвиден начален час в 8.30 ч. всеки ден.

Организаторите са осигурили и непрекъснато онлайн излъчване на турнира на сайта на Sportmedia.tv, а за основен медиен партньор е поканен специализираният информационен сайт за волейбол Bgvolleyball.com.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини