Спират ремонта на пътя Пампорово-Стойките –Смолян

Заради прекаленото закъснение на изпълнението на работите по пътя Смолян- Пампорово- Стойките се прекратява договора на фирмата-изпълнител- ДЗЗД „Родопи-СЗВ-2011”, гр. Стара Загора, която беше избрана сред още 5 фирми заради предложената най –ниска цена за изпълнение на строителните работи от 14.651 млн.лв.

Това обяви в Смолян заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и обясни, че ще бъде проведена нова процедура за избор на изпълнител и пътя ще бъде довършен.

„Няма да е в рамките на 2-3 месеца, но път ще има, какво да направим, като има недобросъвестни изпълнители, залагаме клаузи за интересите на държавата”, коментира Нанков и допълни, че е  по -добре да се изчака няколко месеца.

Отсечката Смолян –Пампорово- Стойките се финансира по Лот 27 и е в пакет с още три обекта с обща дължина 26.3км.- Смолян-Михалково- Кричим и Рудозем- Смилян.

Зам.-министърът каза още, че пътищата в региона не са това, което трябва да бъдат, но областта има адекватна програма да рехабилитация на републиканската пътна мрежа.

Той допълни, че работата по ремонта на основния  път Асенговград –Смолян върви добре, и до края на октомври ще се извърши пълния ремонт на пътната отсечка.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини