Елитни стрелци от МВР се състезават в Смолян

В Смолян официално стартира републиканският преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР.

 „Силно се надявам, че покрай вас и другите ви колеги ще започнат да спортуват повече”, каза в приветствието си към състезателите генералният секретар на Спортна асоциация - МВР комисар Иван Младенов и предаде поздрави, и пожелание за успех от Главния секретар на МВР комисар Калин Георгиев.

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Лазар Каменов заяви пред присъстващите състезатели, че такова мероприятие показва елита в даден спорт в полицията.

”Вие сте майстори на едно изключително умение, което показва доста хладнокръвие. Вие притежавате изключително умение, защото и най-малката грешка се наказва жестоко”, заяви Каменов и пожела на участниците винаги да бъдат най-отпред, като се стремят да  запазят първо човешките си качества, а след това професионалните.

Областният управител на Смолян- инж. Стефан Стайков, който също беше гост на официалната церемония по откриването, изрази задоволство, че Смолян е за втори път домакин на такова състезание.

”Високото стрелково майсторство, което вие ще покажете, води до високото професионално майсторство на всички вас, като служители на МВР”, заяви Стайков и допълни, че благодарение на тях се връща постепенно нашата държавност.

Според губернатора, авторитетът на МВР всеки ден расте, защото полицаите доказват с поведение и отношение уважението към държавата и обикновения човек.

Участие в турнира са заявили общо 125 състезатели от 25 отбора от Областните дирекции на МВР в страната и Главните дирекции в МВР.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини