Англичани луднаха по родопски имоти край Смолян и Серафимово

Три дни след музикалното парти «Ливада в планината» в местността Разванце, край смолянското село Серафимово, интересът към покупка на дворно място с къща в живописното смолянско село не секва. Това съобщи кметският наместник Михаил Василев.

Музиалният фест събра за три дни миналата седмица над 500 гости, от които поне 300 англичани, които миксираха музика, местни специалитети и бира на поляните над селото.

След края на феста, който се организира от 8 до 10 юни за втора по ред година, част от англичаните се изнесоха на открито край езерата до Смолян.

Гостите от Острова така се запалили от природата, чистотата и местните култура и бит, че масово започнали да търсят имоти за покупка в селото.

"Голям е интереса вече трети ден след приключване на английския събор. Постоянно идват туристи с интерес да закупят имот в село Полковник Серафимово", потвърди Василев .

Най-търсени са имотите с голямо дворно дворно място, като най-атрактивни са терените с ливада от поне 1 декар. Серафимово е селото с най-голяма английска колония в Смолянско. Къщи с двор вече имат 12 семейства, като част от тях са постоянни жители на селото.

По думите на кмета чужденците най-много се впечатляват от красотата на Родопа планина и прекрасната природа и родопското гостоприемство.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини