Слагат голям екран в центъра на Смолян за турнира по плажен волейбол, остава и за Европейското по футбол

„Турнирът по плажен волейбол  ще бъде атракция и прекрасна реклама за Смолян, без разходи за провеждането му от Общината”, обясни кметът Николай Мелемов.

Истински плаж с повече от 200 тона пясък ще бъде изграден в центъра на града за предстоящия турнир по плажен волейбол Smolyan Beach Open 2012, организиран от Общината, със съдействието на секция „Плажен волейбол“ към Българската федерация по волейбол.

„Дюлгер“ ООД се нагърби с нелеката задача да достави специално приготвена смес от фин пясък, изваден от дъното на река Арда, и най-ситната пресявка, предлагана от дружеството, за да осигури отлични условия за провеждане на І-я кръг от Националната верига по плажен волейбол за мъже и жени.

В основната схема на турнира ще се борят 16 мъжки и 8 дамски двойки, които ще играят на амфитеатралния площад „България“.

Наградният фонд от 6000 лева е осигурен от спонсори - водещи фирми в Смолянско, като „Михалково“ АД, „Арексим“ ЕООД, „Родопея Белев“ ЕООД, „Амер Спорт България“ ЕООД и „Векогруп“ ООД.

Очаква се участие в турнира да вземат най-добрите български двойки при мъжете и жените.

Smolyan Beach Open 2012 ще има и международен привкус, като в надпреварата ще се впуснат и две гръцки двойки от Община Александропулис.

За едната чуждестранна двойка, както и за една местна двойка от ВК „Родопа“, организаторите са предвидили специални покани за директно участие в основната схема.

Съгласно утвърдената програма, турнирът ще започне с квалификации в следобедните часове на 21 юни и ще продължи с мачовете от основната схема от 22 до 24 юни, които ще започват в 8.30 ч. всеки ден. На Амфитеатъра ще бъдат изградени и трибуни, ще се вдигнат и шатри за зрителите.

Организаторите са осигурили и непрекъснато онлайн излъчване на турнира на сайта на Sportmedia.tv, а за основен медиен партньор е поканен специализираният информационен сайт за волейбол Bgvolleyball.com.

Публиката ще може да наблюдава играта и на голям екран, а идеята е след плажния волейбол на него смолянчани да гледат мачовете от Европейското по футбол, коментира кметът на Смолян Николай Мелемов.

Има идея след турнира по волейбол пясъкът да се използва и за плажен футбол, а след това да бъде превозен до детските градини за да се използва за пясъчниците.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини