Депутати дариха телевизор на пенсионери да гледат Европейското

Народните представители от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и Недялко Славов подариха телевизор на новоучредения пенсионерски клуб „Малка река“ в Златоград.

40-инчовият приемник бе връчен на председателя на клуба Митко Дамянов, който благодари с думите, че този подарък е и за по-младите, които ще дойдат след тях.

Депутатите осигуриха на златоградския клуб и 10 куб.м. дърва за огрев през зимата.

„Правим това дарение в изключително подходящо време, защото тече Европейското първенство по футбол и Олимпиадата, които ще може да ги гледате на нов телевизор.

Преди това народните представители проведоха приемна с граждани в офиса на партия ГЕРБ. Проблемите, които поставиха местните хора, бяха свързани основно с изграждането на канализация в отделни райони на общината.

Кметът на село Ерма река Зарко Хаджиев поиска съдействие за финансиране и изпълнение на проект за изграждане на 500 метра водопровод. По думите му всяка година в периода от юли до ноември, част от селото остава без вода, тъй като не е свързано с водосборника.

Собственик на инвестиционни бонове от приватизацията се жалва, че до сега не са получавали нито информация, нито извлечения, нито имат изплатени някакви дивиденти и попита как да си търси правата.

Народните представители се ангажираха да направят справка в централния депозитар.

Друг гражданин дойде с искане в приемната да се асфалтира 500- метрова отклонка по пътя  Златоград – Ерма река. Там е построена крайпътна чешма, която се ползва от цялата община заради доброто качество на водата.

Според него това може да стане, когато започне асфалтирането на участъка от  разклона на Ерма река до Златоград.

Депутатът Недялко Славово бясни, че е водил разгори с шефа на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров, за рехабилитация  на този участък, която ще струва около 1 милион лева. Според него асфалтирането на участъка от пътя от село Ерма река  до Златоград се предвижда да започне следващата пролет, но ще се търси вариант да се запълнят и дупките по отсечката до чешмата.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини