Багер срина първия незаконен обект в Пампорово

Снимка: вестник"Труд"

Багер срина до основи незаконен обект в курорта Пампорово, което се случва за пръв в историята на планинския курорт. 

Строежът е недовършен и е изграден само до втория етаж, а от няколко години работата по него е замразена.

 Обектът с площ от 325кв.м., е бил предвиден за хотелски комплекс с търговска част и заведения за хранене, но няма издадено строително разрешение.

Сринатият обект е собственост на фирма „Симс” ООД и се намира на пъпа на курорта срещу хотел „Перелик”, непосредствено до хотела на Катя Дафовска.

Той се свързва с най-малкия от братята Маргени- Димитър Маринов, който е имал участие в търговското дружество.

По време на акцията за премахване на незаконно построения обект не са се появили хора от фирмата, но ден по-рано са били извозени наличните строителни материали, складирани в района.

Екип от РДНСК огради и обезопаси терена, а падащите бетонни стени се превърна в гледка  за минувачите.

Изпълнител на операцията по премахването на обекта, което стана за един ден е фирма "Тераком", но разходите от над 8 хил.лв. по нея ще се поемат от фирмата, извършила незаконното строителство.

В края са и процедурите за избор на фирми, които ще съборят още три незаконни постройки в курорта - пететажен семеен хотел със спортен магазин и два ресторанта.

Заповедите за принудително премахване, са влезли в сила и трябва да се изпълнят до 18 юни. Държавата ще си търси парите за бутането по съдебен ред.

Трите обекта и срутеният вече строеж са сред общо 9, вдигнати върху 2.3 дка земя на кооперация "Пампорово 2001", с която преди 8 години са сключени договори за временни обекти, а в последствие са изградени монолитните обекти.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини