Областнен информационен център ще консултира родопчани по европроектите

Зам.-кметът Марин Захариев представи екипа на информационния център

Информационният център е създаден по проект  и е един от важните за община Смолян, реализиран по Оперативна програма „Техническа помощ” с бюджет от 415 079 лв.  

Центърът ще се помещава в близост до приемната на общината за заплащане на данъци и такси, и ще консултира всички интересуващи се от възможностите за европейско финансиране на проекти във всички 10 общини на областта.

През настоящия месец юни във всяка община ще бъдат проведени информационни срещи, за да се представят екипът, целите и дейностите по проекта. Ще има и презентации по актуални отворени схеми, а на всяко тримесечие ще се издава информационен бюлетин за проведените семинари и добри практики на областно ниво.

Центърът ще функционира 36 месеца до юли 2014 г.

 За това време са планирани 88 мероприятия в цялата област Смолян– семинари, информационни срещи, обяви управителят му Андреана Трифонова.

Очаква се в тях да се включат около 1900 човека, а целта е да се осигури пълен и лесен достъп до информация за средствата от Структурния и Кохезионния фондове.

Ще се дава информация за националната стратегическа референтна рамка по 7-те действащи в България оперативни програми, конкретните процедури и отделните елементи на програмите. Ще се популяризира и следващия програмен период до 2020 г.

Центърът ще предоставя и експертни услуги, като ще дава насоки за кандидатстване по Европейските програми и ще осигурява достъп до управляващите органи по програмите.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини