Ракета срещу градушка падна върху магазин "Метро" в Пловдив

Ракета срещу градушка

Ракета срещу градушка падна в хипермаркет "Метро" в пловдивския квартал "Тракия". Инцидентът е станал малко около 15:30 часа, съобщи местният в. "Марица".

Жертви и пострадали няма.

Опашката на ракетата, с тегло 600 грама, е пробила покрива на хипермаркета. Не е нанесла големи щети.

„Над 100 души - персонал и клиенти на магазина, бяха изведени успешно и без паника навън. Няма пострадали, нанесени са щети само на покрива на магазина“, каза Елена Симеонова, ръководител сектор "Публични комуникации" на търговската верига, цитирана от БТА.

Тя уточни, че евакуацията на хората е направена по всички правила и инструкции.

Независимо, че ракетата не е била цяла и не е имало заряд, след като е била свалена, е била проверена от специалисти.

Първоначалните версии за падналата ракета бяха две: Или моторът й е блокирал след изстрелването, или е била неправилно изстреляна.

"Падналото парче ракета в Пловдив не е опасно", съобщиха впоследствие от Изпълнителната агенция „Борба с градушките”. Те допълниха, че около 15:30 часа в района на Струма, Пловдивско, се изстрелват ракети срещу опасни градоносни облаци. Според агенцията парчето от противогазовата ракета е паднало вследствие на силната буря и вятър. Няма опасност за хората и сградата, твърдят от ведомството.

Районът на инцидента беше отцепен, а околните търговски обекти - опразнени. На място пристигнаха специализирани екипи на полицията.

Веднага след проверката търговският обект е продължи нормално работата си, заяви Симеонова.

По-рано днес, по време на разразила се буря, градушка с размерите на грахово зърно падна в жилищните квартали "Тракия", "Южен" и в района на бул. "Васил Априлов".

В същото време ледени късове с размер на яйце са паднали в няколко села около Пловдив. Градушката е потрошила коли, къщи и е унищожила селскостопанска продукция в Садово и Катуница.

Всичко е продължило 15 минути, утре започва опис на щетите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини