Военни градят палатков лагер за музикалното парти на английските заселници в Серафимово

Днес военнослужещите от 101 Алпийски батальон в Смолян започнаха изграждането на палатков лагер, в който ще се подслонят очакваните над 200 гости от Англия.

Над 500 англичани, предимно диджеи и музиканти, се очакват за втория по ред Музикален  фестивал, който ще се проведе в смолянското село Полковник Серафимово от 8 до 10 юни.

Организаторите на феста “Ливада в планината”, тази година са предвидили две музикални сцени, на които ще се изявяват купонджиите от Острова. Идеята се зароди през миналата година, когато беше първото издание на музикалното парти. Тридневният купон с музика и забавления е хрумнал на един от англичаните Дънкан Сас, живеещ със съпругата си Канди от няколко години в селото.

Община Смолян е поела ангажимента да спретне пътя до лагера, а кметът на Серафимово Михаил Василев е подготвил патриотична програма за чужденците.

Той ще ги заведе на поклонение до паметника –костница на връх Средногорец, известен като Родопската Шипка. Това е само една от изненадите, в чест на 100 годишния юбилей от Балканската война.

Организаторите на чуждоземския фестивал канят родопчани да гостуват на събитието, за да се забавляват заедно с гостите.

 „За нас е голямо удоволствие да проведем този фестивал в България. Идеята ни беше да създадем събитие, което да събере хора от цяла Европа в уникална среда, като тази на красивите Родопи и те да се забавляват заедно с прекрасна музика, и млади творци,” казаха организаторите на събитието.

В знак на признателност за възможността да проведат фестивала в местното село Серафимово, организаторите предоставят специално намаление от 40% на входните билети за родопчани.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини