Трансграничният път Рудозем-Ксанти замразен?

Трансграничният път Рудозем-Ксанти е върнат в изходна позиция и проекта за неговото строителство от гръцка страна е замразен.

Това алармира областният и общински председател на БСП- Смолян Дора Янкова.

Данните са предоставени от гръцката страна, след заседание на Съвместния комитет за наблюдение на  трансграничните проекти, финансирани от ЕС.

Янкова недоумява, защо няма никаква информация по проблема от страна на Областната управа в Смолян, чийто главен секретар е участвал в заседанието.

Според нея е много вероятно българските представители изобщо да не са разбрали, че пътят се затапва. В същото време граничният път бе широко прокламиран от страна на ГЕРБ в предизборната кампания и е важно политическите лица на партията в областта да се произнесат за бъдещето на проекта и да понесат отговорност.

Янкова посочи, че заради изборите и като политически приоритет е бил спрян смолянският път за Гърция – шосето Смолян- Арда – Паранести .

„В момента има нова обществена поръчка за шосето, която най-вероятно ще се спечели от фирмата, която бяхме избрали и ние“, посочи Янкова и добави, че така само се е загубила една година време и европейски пари, които в условия на тежка криза ще се компенсират от държавния бюджет.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини