Борисов пита зе репресирани мюсюлмани от ГЕРБ - «отвръща на удара” на Доган

„Има ли мюсюлмани сред вас?”, попита премиерът десетките миньори и местни хора, които го посрещнаха край маданския рудник „Върба –Батанци”. Борисов поясни, че в момента си прави експеримент и помоли изповядващите исляма да вдигнат ръце.

Когато видя, че почти не остана човек в тълпата без вдигната ръка, премиерът ги попита, дали някога върху тях е налаган религиозен натиск от страна на ГЕРБ- да се сменят имена, да им бутат джамии, както го обвинил Доган в Джебел.

В единодушното отричане на подобна етническа и верска саморазправа, хората в един глас извикаха „ Не! Искаме Борисов пак премиер”.

„Ето сега достойно отговорих на Доган тук пред всички тези мюсюлмани, с ясен въпрос и пред всички медии.

Дали Ахмед Доган фактор ли е, за да му отговаря, премиерът коментира, че лидерът на ДПС безспорно е такъв, след като два пъти е бил  мандатоносител.

  Това за партиите било като спечелване на Шампионската лига във футбола.

”Ние за сега имаме една Шампионска лига, а той има две, така че е безспорен фактор”, обясни  на футболен език премиерът, но не скри, че много е рискувал да зададе публично въпроса пред хората, защото това е било съвсем импровизирано, а никой не може да режисира предварително отговорите на такова множество хора.

"Дори двама да бяха потвърдили думите на Доган щях много да се изложа", коментира по-късно Борисов.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини