ОбС-Димитровград не избра заместник на председателя Стефан Димитров

Съветникът от групата на БСП Димитър Петров /в ляво/  бе предложен за поста зам.председател на ОбС

Без заместник-председател остава засега Общинския съвет в Димитровград, след като точката за избор на такъв бе оттеглена по време на днешното редовно заседание.

Вносителят Стефан Димитров я изтегли от дневния ред, след като в залата бе потвърдено, че новият правилник за дейността на Общинския съвет се обжалва от областния управител Ирена Узунова в Административния съд в Хасково.

Според юристката и шеф на комисията по законност Галина Чингарова, чл.17, на които се позовава вносителя на докладната не може да бъде приложен, защото правилника все още не действа.

Член 17 гласи, че ОбС с мнозинство повече от половината от общия брой общински съветници може да избира или освобождава зам.председател и да определя неговите фукции.

Чингарова подчерта, че правилника на ОбС се атакува в съда като цяло, а не само определени негови пасажи. Шефката на комисията по законност бе категорична, че не влага политически умисъл в забележката си.

С нея се съгласи и вносителят Стефан Димитров, който изтегли докладната. Тя ще бъде прецезирана и внесена отново. Председателят на местния парламент попита Чингарова, тя по кой точно правилник е избрана за шеф на постоянна комисия в Общинския съвет. Юристката отговори, че в момента в ОбС- Димитровград  действа стария правилник.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини