БСП Смолян: „Кметът Мелемов прави опити за елементарно копиране на премиера”

Според шефа на социалистите в Общинския съвет на Смолян Милко Гавазов, в града се прави опит да се  пренесе модела на държавното управление, в който ГЕРБ разчита на подкрепа от независими депутати, т.е. по неясни принципи. „Г-н Мелемов прави опити за елементарно копиране на премиера”, коментира общинарят и от името на левицата в местния парламент призова да се „изсветли коалицията, която управлява община Смолян.

Двамата общински съветника на ДПС в Смолян трябвало да се определят какви са- дали са част от опозицията или са част от властта, която управлява общината, и така да понесат отговорност, коментират социалистите.

„Решенията в Общинския съвет се приемат по неясно дефиниран за обществото начин, а именно по неписана коалиция между 13-те съветника на ГЕРБ и двама съветника на ДПС“, посочи Гавазов.

Той допълни, че в мандата на Дора Янкова е имало ясно разписана коалиция между БСП и Земеделския Народен Съюз, която е носила заедно негативите и позитивите от управлението.

Според БСП след седем месеца от новото управление, нито кметът, нито Общинския съвет в Смолян работят пълноценно, защото внасяли за обсъждане преписани или стари документи с нови дати. Някои от тях, като бюджета за тази година, са били преписани още от 2008г., коментира Гавазов.

От Левицата се заканиха, че ще засилят натиска върху местната власт, защото „политиците трябва да работят в интерес на хората, а не в интерес на сенчести и лични интереси“.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини