В Димитровград: Без съкращения сред медицинския персонал в общинското здравеопазване

Кметът Иво Димов и шефът на КНСБ в Димитровград Антел Димитров си стиснаха ръцете при подписване на колективния трудов договор днес

На този етап няма да бъдат правени съкращения сред медицинския персонал в сферата на общинското здравеопазване и социални дейности в Димитровград.

"Хората могат да бъдат спокойни, ще изчакаме всеки, който е в предпенсионна възраст да излезе в заслужена почивка и няма да назначаване на негово място друг". Думите са на кмета Иво Димов по време на подписването на колективния трудов договор между КНСБ и Общината днес.

"Ще продължим да дофинансиране здравеопазването и социаните дейности без да предприемаме резки промени", увери още градоначалникът.

Той припомни, че годината е трудна за общината. Предстоят доста плащания, свиват се разходите, като в същото това време се следи това да не навреди на работещите в различните сфери, допълни Димов.

Документът, подписан днес гарантира правата на работещите в сферата на здравеопазването и социалните дейности в Димитровград през следващите две години.

По думите на градоначалника, всички привилегии на заетите в тази сфера в общината се запазват. Новото е, че при възможност ще бъде изплащано допълнително трудово възнаграждение на работещите при извършване на допълнителна проектна дейност.

При разглеждане и наблюдения дейността при работодателя, синдикатите ще вземат участие в определената за целта комисия, е записано още в новия договор.

Работодателят ще осигури безплатна храна на работещите медицински лица в яслените групи към ОДЗ, здравни кабинети и ДСП в размер на 2 лв. на човек на ден под формата на ваучер или други придобивки в натура.

Договорът влиза в сила със задна дата от 1 май, увериха от Общината и КНСБ. Димов благодари на синдикатите за активната позиция, добрата съвместна работа и разбирането.

От своя страна Ангел Димитров заяви, че е доволен, че има разбиране от страна на управата на града и преговорите са довели до успех. По думите му, доволни ще бъдат и работещите хора в тези сфери.

Кметът и синдикалистът положиха подписи под новото споразумение

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини