Родопски села наред раздават курбан за здраве и берекет

Тези дни почти няма смолянско село, в което да не се празнува с хапване, пийване и веселба.

Вчера наред бяха селата Стража, Търън и Тикале, където от ранни зори местните започнаха подготовка за приготвяне на вкусните ястия.

В центъра на село Стража димяха три казана с курбан от ориз и месо, които

местните жители приготвиха за над 300 души гости на селото.

От празничното ястие се заделя специално и се раздава на болни хора, които не могат да уважат трапезата.

Кметският наместник на Стража Младен Сираков сподели пред общинските съветници на ГЕРБ които също бяха гости, че на съселяните му им харесала идеята за посещението на експерти от общинска администрация на място.

 Когато чиновниците стигнали до Стража, Сираков поставил въпроса с водоснабдяването на селото и  получил уверение от експертите, че в най-кратки срокове, след като спрат валежите, ще се решават най-належащите проблеми.

Кметският наместник заяви, че в Стража живеят много млади хора, поради близостта на населеното място до Смолян и добави, че ако промените в полза на жителите станат реалност, те няма да бягат към града.

Представителите на ГЕРБ бяха гости и на празника в Търън, където ги посрещнаха председателят на местния партиен клуб Звезди Карамфилов и кметът на селото Явор Говедаров. ГЕРБ бяха и сред основните дарители на курбана в Търън.

Днес-26 май, общинският актив на ГЕРБ ще посети селата Сивино, Орешец, Селище и Виево и празника "Предой" в село Горна Арда на самата българо-гръцка граница.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини