44 годишен охранител от Смолян изгоря при пожар

44 годишен смолянчанин е бил намерен овъглен в хотелски комплекс в Пампорово, съобщиха от полицията в града.

Тялото на охранителя е било открито силно изгоряло на 17 май около 17.40 ч. от 52 годишен негов колега, който отивал да застъпи на смяна в будката за охранители.

Екип на пожарната, който веднага пристигнал на мястото на инцидента, намерил постройката за дежурство на гардовете напълно изгоряла. Наложило се напълно да се доизгасят тлеещите пламъци в будката, от която не било останало нищо.

При пожара са унищожени и две електрически печки, две печки на дърва, легло и бюро.

 На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на РУП – Чепеларе. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване, а тялото на починалия е приведено в МБАЛ в Смолян за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство, което ще изясни причините за огнения инцидент с фатален край.

Според шефа на пожарната служба в Смолян обаче, комисар Красимир Шотаров, най-вероятно огънят е лумнал заради неизправност в  електрическата печка, която е била включена заради студа през последните няколко дни. Прави се и пожарно-техническа експертиза, а аутопсията на тялото ще покаже дали мъжът е починал от задушаване

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини