Гърци се спасяват от кучета – носят ги в Златоград

Гърците са намерили начин да се отървават от новородените кучета на домашните си любимци, като ги прекарват през границата и ги зарязват в Златоград и околните селища. За това алармира кметът на общината Мирослав Янчев и обясни, че

 че местни хора вече са подали сигнал в общината за „вносните” бездомни четириноги.

Граждани са обяснили, че са ставали свидетели как в центъра на града кола с гръцка регистрация изсипва цяло котило малки кучета и веднага изчезва.

Кметът на Златоград се закани, че ще потърси съдействие от Гранична полиция Смолян, за да се пресече този „внос” на бездомни кучета от южната ни съседка на територията на общината.

Янчев коментира, че това не само увеличава броят на уличните четириноги, но носи и допълнително финансово натоварване за местната власт, която трябва да лови и кастрира гръцките кучета, които иначе стават опасни за хората.

За да се справи с проблема с местните бездомни животни, общината предвижда да се обособи сграда, която е държавна собственост и да се ползва като обект за обезпаразитяване на бездомните кучета.

Вече е назначен служител с необходимите умения,  има и специализиран автомобил за извозването им.

”Борбата с нашите бездомните кучета продължава в общината, но е много трудно, защото и техният брой е голям”, обясни Янчев.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини