На сайта на Австрийското посолство вече ще четат за Смолян

Търговският съветник на посолството на Австрия у нас Михаел Ангерер, беше впечатлен от презентацията на община Смолян и обяви, че ще я публикува на официалния сайт на мисията.

 Това заяви Ангерер, след бизнес форума, проведен днес в Пампорово.     

Осем австрийски фирми представиха дейността си в сектора на туризма и туристическата инфраструктура на форум на австрийски фирми: „Туристическа инфраструктура : "Ноу-Хау" и оборудване”, който беше открит от кмета на Смолян Николай Мелемов. 

Австрийците показаха модерни лифтови съоръжения, приложения за айфони, които са хит сред австрийските скиори, защото им дават информация за метеорологичните условия, както и панорамни площадки и атракции свързани с екстремния туризъм.

Чуждите фирми представиха своето "ноу-хау", продукти и консултантски услуги, които могат да намерят приложение в многобройни проекти в областта на туризма и туристическата инфраструктура в страната.

В презентациите бяха засегнати още разработване на проекти в туризма, планове за развитие на курортите, управление на хотели, изграждане и управление на ски региони и целогодишни курорти, въжени линии, кабинкови и седалкови лифтове, влекове, консултации относно хотелския и туристически мениджмънт, обучение, специализирани курсове и семинари, тренинг.

Организатори на форума бяха Стопанската камара на Австрия и търговският представител на Австрийското посолство.

Според кмета на Смолян, тази бизнес среща е била изключително полезна, защото дава отлични възможности да се установят контакти за бъдеща съвместна дейност с водещи фирми от Австрия, притежаващи "ноу-хау" и отлични референции в сектора на туризма и туристическата инфраструктура.

Проведоха се и индивидуални разговори между представители на български фирми и институции с австрийските компании. В тях участваха изпълнителният  директор и председателят на Регионалната туристическа асоциация  «Родопи» - съответно Георги Пампоров и Пентелей Мемцов.

В срещата се включиха и олимпийската ни шампионка Екатерина Дафовска и мл.експерт в дирекция „Икономическо развитие, проекти, програми, международни и младежки дейности” Александър Караджов.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини