Труп на мъж изплува от язовир „Цанков камък”

Тялото на мъртъв мъж е било открито вчера около 18.20 часа във водите на язовира от рибари, съобщиха от полицията в Смолян. Тялото на починалия е извадено от водата от екип на противопожарната служба в Девин и транспортирано в смолянската болница за аутопсия. При извършения оглед не са установени първоначални данни за насилствена смърт.

Трупът се оказал на 60 годишен девинчанин, който бил обявен за общонационално издирване преди 20-тина дни. На 22 април човекът излязъл от дома си и повече не се завърнал. Междувременно полиция и пожарна ежедневно претърсвали района на Девин и язовира, но безуспешно. Преди седмица дори водолази претърсвали дъното на язовир "Цанков камък". Вероятно тялото е било заклещено във водовъртеж или пък заради повишеното ниво на хидросъоръжението, трупът не е бил окрит до сега.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на полицейското управление в  Девин.

По случая е образувано досъдебно производство.
Продължава и издирването на 77-годишна жена от смолянското село Бостина, който бе обявена за издирване, след като е напуснала дома си на 18 април. Ангажирани са не само органите на реда, но и други хора, които работят в района, за да помогнат за издирването на жената.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини