Губернаторът и шефът на полицията чистиха заедно със смолянчани

Областният управител Стефан Стайков и шефът на ОД МВР комисар Хаджихристев в акция срещу боклуците

Над 1500 доброволци от Смолян се включиха в кампанията за почистване на България за един ден, чийто старт дадоха областният управител инж. Стефан Стайков и директорът на Областна дирекция МВР- Смолян комисар Кирил Хаджихристев. Стартът бе даден на главен път Смолян- Пампорово в района на къмпинг СБА, откъдето служителите на реда и областна администрация се разделиха на пет лъча и започнаха уборката по посока от Пампорово към Смолян и екопътеките в района. Освен тротоарите и пътните отбивки са почистени и планинските скатове около главното шосе.

Областният управител инж. Стайков заяви, че акцията се провежда в десетте общини на областта, с участието на всички държавни служители. Раздадени са над 2000 броя чували, както и над 5000 чифта ръкавици.

“Целта на кампанията е да дадем пример на населението как трябва да поддържаме чиста природата, това да стане еталон на поддържане, както в европейските страни, където няма нужда от подобни инициативи, защото моралът и културата спрямо изхвърлянето на отпадъци сред природата е различна”, отбеляза губернаторът на Смолян.

Комисар Хаджихристев обясни, че над 200 служители на МВР участваха в почистването на цялата област, 45 полицаи следиха за безопасността на работещите. Почистващата фирма “Титан Клинър” също работи активно по мащабното събиране на боклуци, като предстои в следващите няколко дни всички боклуци да бъдат извозени по заявка отгражданите.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини