Тридневен музикален фестивал стягат английски заселници в смолянското село Полковник Серафимово

Диско и хаус звучаха три дни на първото издание на английския фест през юни миналата година

Над 500 англичани, предимно диджеи и музиканти, се очакват за втория по ред Музикален  фестивал, който ще се проведе в смолянското село Полковник Серафимово от 8 до 10 юни.

Организаторите на феста “Ливада в планината”, тази година са предвидили две музикални сцени, на които ще се изявяват купонджиите от Острова. Идеята се зароди за пръв път през миналата година, когато беше първото издание на музикалното парти. Тридневният купон с музика и забавления е хрумнал на един от англичаните Дънкан Сас, живеещ със съпругата си Канди от няколко години в селото.

На ливадите в живописната местност Резванце над родопското село ще се направи палатков лагер, който ще подслони гостите от Англия. Община Смолян е поела ангажимента да пооправи пътя до там, а кметът на Серафимово Михаил Василев е спретнал патриотична програма за чужденците. Той ще ги заведе на поклонение до паметника –костница на връх Средногорец, известен като Родопската Шипка. Това е само една от изненадите, в чест на 100 годишния юбилей от Балканската война.

Организаторите на чуждоземския фестивал канят родопчани да гостуват на събитието, за да се забавляват заедно с гостите.

 „За нас е голямо удоволствие да проведем този фестивал в България. Идеята ни беше да създадем събитие, което да събере хора от цяла Европа в уникална среда, като тази на красивите Родопи и те да се забавляват заедно с прекрасна музика, и млади творци,” казаха организаторите на събитието. В знак на признателност за възможността да проведат фестивала в местното село Серафимово, организаторите предоставят специално намаление на входните билети за родопчани.

Всички пълнолетни между 19г.- 30г. сега имат възможността да се възползват от 40% намаление на цената при закупуване на билет от сайта за резервации, до изчерпване на количествата.

Просто изпратете писмо до tickets@meadowsinthemountains.com с данни за вашето местожителство и ще получите Промоционален код. Билетите включват тридневен достъп за всички артистични представления с диско и хаус музика, без прекъсване на две сцени, както и безплатно настаняване в палатки. 

Българските партньори в организацията са - Ресторант „Класик” в Смолян, които ще осигурят по-голямата част от храната, Васил Колибов , който организира доставката на електричество на мястото, архитект Атанас Кажебов и много български артисти и диско водещи като Боша, Пони Буугс, Гаро, Лайла Дейн, Джаз Профилактика, Манитоу, Деян Златинов. 

Англичаните отправят и сърдечни благодарности за съдействието, оказано от Община Смолян и Военното подразделение в Смолян, както и към кмета на Серафимово Михаил Василев и гостоприемните жители на селото, без чиято подкрепа това събитие не би било възможно.

Повече инфрмация за предстоящия фестивал може да се намерите в Facebook, като: Meadows in the Mountains Festival – Bulgaria.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини