С временен пътен участък възстановиха движението за село Мугла

Движението по пътя от Смолян към село Мугла, е възстановено по временно трасе, след като свлачище на 5км. от селото затвори планинския  път в нощта срещу сряда. Вследствие на обилните дъждове на 8 май, от силно  ерозиралата през зимата скала, са паднали над 100 кубика земни маси и камъни.

Движението на автомобилите в двете посоки към селото е силно затруднено, въпреки временната отбивка от около 20 метра, заобикаляща проблемния участък.

Само час след прокарването й към село Мугла беше извикана линейка на спешна помощ. Деформиран е и електрически стълб с високото напрежение. Предстои срутището да се огледан от специалисти, за да се преценят допълнителните рискове от повреждане на стълба при разчистване на отломките.

Очаква се, към багера на “Титан Клинър” да се изпрати и машина с пневматичен чук, за да се разбият големите скали, както и техника за извозване на земната маса.

През изминалото денонощие обилен дъжд е паднал в почти цялата област.

По данни от Метеорологичната станция на Рожен най-много е валяло на връх Рожен- 27л./кв.м. Градушка е паднала в Пампорово, Рожен и селата Широка лъка, Давидково и Манастир. На места се е образувала покривка от 10-15см., която вече е стопена. В резултат на дъждовете и градушката е повишено нивото на реките, но няма опасност от преливане. Незначителни са щетите по селското стопанство. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини